Titel Dirigent

Alied Oosterhoff


Capella Rotterdam staat onder muzikale leiding van de dirigent Alied Oosterhoff. Zij is ook de oprichtster van het koor.

Na in 1981 het P.A.-diploma te hebben behaald, start zij in 1983 haar studie aan het conservatorium in Groningen, met als hoofdvak schoolmuziek bij Wim Dirriwachter en Rob Smit, en het hoofdvak Piano bij Rob van Deinse.
In die tijd zingt ze onder vele dirigenten in semi-professionele koren als de Groningse Bachvereniging onder leiding van Johan van der Meer en het Noordelijk vocaal ensemble onder leiding van Leendert Runia.

Zij studeert koordirectie bij Kees Rotteveel en Bruno de Greve; volgt een aantal keren de Kurt Thomascursus in de groep koor en orkest, en volgt de opleidingen voor dirigeren van vocaal en instrumentaal ensemble bij de SNK. Ze neemt deel aan de orkestweek waarin een week lang gewerkt wordt met het randstedelijk orkest.

In Rotterdam studeert Alied koordirectie bij Barend Schuurman.
Als koriste is zij actief bij projecten als het Requiem van Verdi en de Hohe Messe van J.S. Bach, en zingt zij in het semi-professioneel projectkoor Ad Libitum o.l.v. Frank de Groot.

Alied Oosterhoff